I 1770 afskaffede Struense forhåndscensur og indførte den fulde trykkefrihed og dermed i virkeligheden vore dages hyppigt omtalte ytringsfrihed. Alle og enhver uanset rang, dannelse og uddannelse kunne nu komme til orde via datidens kommunikationsmiddel pamfletter. Det gav dengang udfordringer, som kunne sammenlignes med dem, som vi i dag oplever med internettet og de sociale medier.

Vi skal ikke mange år tilbage i tiden, før man var nødsaget til at sætte sig til skrivemaskinens tastatur og skrive et læserbrev, hvis ens tanker, meninger og ideer skulle have mulighed for at blive hørt i den demokratiske debat. Tiden før internet og sociale medier virker for mig som en menneskealder siden. Mit første læserbrev så dagens lys i 2001 og blevet skrevet på baggrund af opgaveskrivningen til det pædagogiske speciale.

Læs det fulde blogindlæg på Folkeskolen.dk

https://www.folkeskolen.dk/659498/demokrati-dannelse-og-skole

Kategorier: Kommunalbestyrelse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *